Kanske en novell?

Vad vill du skriva? Har du en ambition om att skriva en roman eller vill du bara komma i gång med att skriva lite någon dag i veckan? Även om jag alltid förespråkar att försöka hitta tid för skrivandet en stund varje dag så är det upp till var och en hur mycket man vill skriva. Det viktigaste är att man skriver.

Novellen är ett bra format om man vill komma i gång med sitt skrivande, eftersom det är en kortare text än till exempel romanen. I november pågår NaNoWriMo (National Novel Writing Month in November) så det är ett passande tillfälle att komma i gång med sitt skrivande och testa att skriva en novell. Läs mer om initiativet här!

Novellen kan ses som en kortare form av roman, men bör inte innehålla för många detaljer och personnamn. Håll det så kort som möjligt, men ändå med någon vändpunkt för att skapa dramatik. Ett tips kan vara att tänka ut tre punkter – en början, en mitt och ett slut för att sedan knyta ihop dessa. Du kan såklart också bara börja skriva. Använd flödesskrivning – skriv utan att släppa pennan/fingrarna från tangenterna. Släpp press och krav och låt det flöda. Det kan bli minst lika spännande som att i förväg bestämma hur slutet ska bli.

Vill du få ännu mer inspiration till ditt skrivande finns det i boken Skriv bara skriv. Du får även gärna höra av dig till mig om du är intresserad av att gå en kurs eller vill ha enskild handledning.

Lycka till med ditt skrivande!

Själv ska jag fortsätta på den här meningen nu: Det är början av november…