Nu är det jul igen

Nu är det jul igen och det kommer att bli en speciell jul med tanke på corona. Vi kommer inte kunna fira jul som vanligt, vi kommer inte kunna träffa alla nära och kära, men vi får göra det bästa av läget som råder. Vi kan träffas ute eller via nätet. Eller så njuter man av att vara ensam. Kanske har man längtat efter en jul utan stress och press – och ser fram emot att få fira den för sig själv.

Kanske kan den här julen bli julen då du kommer i gång med ditt skrivande? Hur många gånger har man inte tänkt det – att den här ledigheten ska jag ta tag i mitt skrivande. Men så kom släkten, julklappar skulle öppnas och maten ätas. Plötsligt var julen över. Men i år då kanske?

Ta tag i det direkt. Sätt dig ner och skriv. Kanske vill du skriva om läget som råder – om corona eller om något helt annat. Det är du som bestämmer. Ingen annan. Låt pennan flöda, låt det som kommer komma. Eller så har du ett manus som ligger och väntar i skrivbordslådan? Ta fram det i så fall. Ge dig själv skrivtid i julklapp, eller ge någon annan skrivtid i julklapp!

Andra julklappstips:

Boken Skriv bara skriv (finns som e-bok om du inte kan få tag i den fysiska före jul)

En skrivkurs eller handledning (mejla louise@skrivbaraskriv.se)