Skriv om kärlek

Det är februari. Kärlekens månad. Alla hjärtans dag den fjortonde. Men man behöver väl inte fira kärleken enbart en dag? Det kan vara vilken dag som helst eller hela året. Men det kan vara fint att bli påmind om det nu efter en lång period av mörker. Vi går mot ljusare tider. Dela med dig av din kärlek. Skriv ett brev eller ett sms till någon som du bryr dig om, skriv dagbok om du vill behålla hemliga tankar för dig själv. Glöm inte bort att ge dig själv kärlek i form av skrivtid.

Kärleken finns överallt, som tur är, den överlever alltid krig och annat elände. Man kan känna kärlek på olika sätt, både till vänner, familj och en partner. I boken finns en övning som handlar om två personer som blir förälskade. Det behöver nödvändigtvis inte vara förälskelse, utan det kan handla om vänskap, men övningen handlar om att öva på gestaltning – att skriva om personerna utan att skriva ut ordet ”förälskelse”. Beskriv och levandegör hur dessa två beter sig, vad de gör och vad de säger till varandra. Hur kan vi ändå förstå att det är kärlek som det handlar om?

Kanske kan den här övningen få dig att komma igång med ditt skrivande? Kanske kan det bli början på en ny roman eller novell?

Lycka till och skriv från hjärtat!

Foto: Magnus Lersten