Sommarskriv

Vill du komma i gång med ditt skrivande? Eller utveckla något som du redan håller på med? Kanske har du möjlighet att ta dig tid till det i sommar?

För det viktigaste är att hitta tiden – att ta sig tiden. När på dygnet passar det dig bäst att skriva? Och var trivs du som allra bäst? Var tror du att du kan få som mest inspiration till ditt skrivande? Behöver du lugn och ro på landet eller stadens puls? Testa olika.

Testa gärna flödesskrivning för att komma i gång. Några minuter då du bara låter pennan flöda, eller fingrarna på tangenterna. Men testa gärna penna på papper, i alla fall när det gäller kortare texter. Man kan alltid renskriva i datorn sedan. Fortsätt med flödesskrivning, släpp press och krav och bara skriv. Det är ingen annan som behöver läsa det du skriver. Du har i sådana fall möjlighet att renskriva efteråt. Men det är för din skull – för att du ska komma i gång. Förläng gärna tiden efter hand. Börja med tre minuter, sedan fem minuter för att till slut kunna sitta i en halvtimme eller kanske ännu längre?

Glöm dock inte bort att andas. Ge dig stunder då du gör något helt annat, som att ta en promenad eller en simtur, umgås med vänner och familj (i den utsträckning vi kan i corona-tider). Läs en bok. Genom att läsa något annat får man distans till sitt eget och inspiration till att komma vidare.

Ha en härlig skrivsommar!

Skriv bara skriv. Sommar. Skrivbok. Skrivsommar.