Vad önskar du dig?

Det är önskningarnas tid – inför julen. Minns när jag var barn vad kul jag tyckte det var att skriva önskelistor. För att jag önskade mig vissa speciella saker, men kanske främst för att jag gillade själva pysslandet med listan – att välja papper och penna (pennor), vika, klippa, skapa rätt format, kanske med ett stänk av glitter. Gjorde nog först en kladd för att komma fram till i vilken ordning allt skulle stå. Listan kunde bli hur lång som helst men man visste ju att man inte kunde få allt, så det viktigaste högst upp.

Jag skriver fortfarande listor, men inte om vad jag önskar mig på julafton, utan mer om vad jag ska göra på jobbet eller komma i håg att handla.

Gillar du också listor? Du kan faktiskt skriva en önskelista för dig själv, den behöver inte bestå av en massa dyra prylar, utan kan handla om vad du vill uppnå med ditt liv, kanske med ditt skrivande? Eller skriv en önskelista som på s. 74 i boken, med saker som du önskar dig. Det kan vara allt från en bok till ett bättre klimat. Du kan sedan utgå från de orden och skriva andra texter.

Jag funderar på om jag ska skriva en önskelista inför jul i år ändå, det är ju över en vecka kvar. Block och pennor går ju alltid åt eftersom jag skriver det mesta för hand först. Snö vore ju trevligt och värmeljus som lyser upp i mörkret. Sedan en härlig ledighet med tid för att skriva och läsa.

Och ett extra tips! Om du inte vet vad du ska önska dig eller ge bort kanske en bok kan vara ett förslag? Om du gillar att skriva eller känner någon som gillar att skriva? Kanske en skrivbok, kanske Skriv bara skriv?